Du har antagligen klickat hit eftersom någon som känner mig har tipsat om mig som fotograf. Det är fint. Och det känns tryggt. Jag har stort förtroende för mina vänner. Hoppas du kan känna samma förtroende för mig.
Jag föreslår en slags byteshandel. Du låter mig fånga er bröllopsdag. Jag och min kamera är med hela dagen - från förberedelser till vigsel till fest. Jag fångar alla de där viktiga ögonblicken, men utan att ni förväntas posera eller att gästerna ska behöva vänta på att porträttfotograferingen blir klar.
På engelska pratar man om Candid Wedding Photography. På svenska skulle det väl bli 'uppriktigt' eller 'rättframt'. Kanske dokumentärt. Fotografen arbetar för att förmedla en berättelse från hela dagen. En berättelse inifrån festen.
Jag tyckte själv det var fett jobbigt att posera för mina egna bröllopsporträtt. Det är mycket nerv i luften och tankarna är nån helt annanstans. Och de bästa minnena finns inte alls i de där bilderna där jag och min partner poserar på träbryggan vid havet. De bästa minnena finns ju när tårarna rinner längs svärfars kinder under tiden svärmor håller ett tal. När Jens dansar utan dojjor klockan 02:13 eftersom han har så ont i fötterna från sina nyinköpta diton. När gammelfarfar dansar med sitt barnbarn. De bilderna berättar berättelsen om mitt bröllop.
Jag har fotat ganska få bröllop, just eftersom jag tycker att traditionellt bröllopsfoto kan var både stelt och konventionsbundet. Men jag längtar efter att få fånga berättelsen av ett bröllop. Och att göra det i en dokumentär stil. Jag vill fota ett bröllop så att paret minns sin fest snarare än tiden med fotografen.
Jag gör fotografering och bildleverans utan kostnad*. I gengäld är du införstådd med att ditt bröllop blir lite av ett träningsläger för mig. Och du är OK med att alla bilder som jag tycker om, kan jag komma att använda i marknadsföringssyfte framöver.
Att jag testar detta för första gången betyder inte att jag är ny som fotograf. Jag har fotograferat i ungefär 25 år, studerat foto och läser nu en masterutbildning i fotografi. Allt detta vet din kompis som har skickat hit dig. Det är väl just därför som hen skickat dig!
Jag har utrymme för tre sådana här bröllop under 2021 och tar mig friheten att välja och vraka bland de förslag och propåer som når mig. Jag behöver helt enkelt se vad som synkar med schemat och vad som bjuder på lagom varierande utmaningar.
Om du tycker att den här beskrivningen av en bröllopsfotografering låter härlig, så föreslår jag att du skickar ett meddelande. Berätta vem ni är. Var och när festligheten ska hållas. Skriv när ni senast behöver ha besked om en eventuell bokning. Berätta gärna vem som knuffade dig till min webbplats.
Skicka
Tack, tack! Jag har snart av mig!//Carl-Mikael
* Jag fotar hela dagen. Levererar bilder digitalt i svartvitt och färg, formaterat för webb och sociala medier. Jag sammanställer också ett digitalt bildspel. Om bröllopet sker bortom Skånes gränser, vill jag att du betalar resa och eventuellt boende. Om du vill ha tex bilder på papper eller en fotobok så behöver vi komma överens om vilken kostnad det skulle medföra.